Pizza alla Romana
Glavna karakteristika pice pripremljene na "alla Romana" način je vazdušasto i rupičasto testo izuzetne hrskavosti zahvaljući kompleksnoj proceduri pripreme.
Testo se pre serviranja zapeče 3 puta u rerni na različitim temperaturama, dok se treće, završno pečenje, vrši pred samo serviranje pa se tako uvek servira vruća.

Hrskavi zalogaj sa više nadeva
Kako bi svaki zalogaj imao ravnomeran odnos nadeva i testa, oblik alla Romane je četvrtast i bez visokih ivica korice. Alla Romana testo je cenjeno kod ljubitelja bogatijih pizza jer podržava veću količinu nadeva pri čemu ne gubi svoju hrskavost i ne postaje gnjecavo.
Pizza na gram = Pizzagram
Romana se seče makazama pod pravim uglom, meri se na grame i tako ostavlja mogućnost da sami kreirate savršeno parče kombinacijom više vrsta pizze po željenoj gramaži.







Izaberi svoju picu
San Daniele
Pizza alla Romana
Klasik među ukusima, kombinacija svežih sastojaka gde se pršuta, rukola, čeri paradajz i grana padano na pizzu dodaju nakon pečenja.
pročitaj višeArrabiata
Pizza alla Romana
Recept za ljubitelje nešto ljućeg ukusa. Čeri paradajz zasebno pripremamo sa maslinovim uljem, belim lukom, bosiljkom i ljutom tajlandskom paprikom. Tako dobijen miks se nakon toga idealno slaže sa mesnatom slaninom.
pročitaj višeBuratina
Pizza alla Romana
Najfiniji sveži sir burata dodaje se nakon pečenja zajedno sa pršutom i domaćim prelivom od maslinovog ulja i bosiljka, za potpun osećaj svakog pojedinačnog sastojka.
pročitaj višeGorgonzola & vrat
Pizza alla Romana
Jedan od naših zaštitnih ukusa, nastao na samom otvaranju Pizzagrama i od tada je suvereni bestseller u našoj ponudi. Jak ukus koji kombinuje sveži paradajz sa gorgonzolom i svinjskim vratom.
pročitaj višeCapricciosa
Pizza alla Romana
Prvo što padne na pamet kada se pomene reč pizza, neprevaziđeno dobra kombinacija paradajza, šunke, mocarele i pečuraka. Šampinjone zasebno pripremamo unapred u maslinovom ulju sa malo belog luka i peršuna.
pročitaj višeMargherita
Pizza alla Romana
Poznatija i kao kraljica pizza. Najjednostavniji ukus koji daje najbolju mogućnost da se oseti kvalitet samog testa kao i svakog pojedinačnog sastojka.
pročitaj višeQuattro Formaggi
Pizza alla Romana
Četiri savršeno izbalansirana sira. Gorgonzola i taleđo daju jačinu ukusu, mocarela kvalitetnu podlogu dok je grana padano, kao i u svakom drugom receptu, u ulozi jagode na šlagu.
pročitaj višeChorizo
Pizza alla Romana
Suva kobasica obično ne pada prva na pamet kada se pomisli na najkvalitetnije meso. U ovom slučaju to pravilo ne važi. Chorizo Iberico de Bellota je najkvalitetnije meso od crnih iberijskih svinja hranjenih samo žirom. Ukus na pizzi je spektakularan.
pročitaj višeBuffalina
Pizza alla Romana
Pizza za ljubitelje svežeg ukusa. Bufalo mocarela, bosiljak i čeri paradajz se dodaju nakon pečenja pizze za izrazito sveži ukus.
pročitaj višeBacon
Pizza alla Romana
Naizgled jednostavna ali po ukusu nikako. Slanina je taman dovoljno mesnata da zadrži formu ali u isto vreme i pusti malo masti za idealnu sočnost.
pročitaj višeSanbuff
Pizza alla Romana
Pizza premium kvaliteta. Nakon pečenja testa redom se dodaju sveži paradajz, bivolja mocarela, San Daniele pršuta i bosiljak kako bi zadržali ukus svežine.
pročitaj višeCapocollo
Pizza alla Romana
Kobinacija retkih sastojaka – dehidrirani čeri confit se sa svojim specifičnim ukusom idealno uklapa sa tađaska sitnim maslinama, buđolom i Grana Padano sirom.
pročitaj višeSalsiccia
Pizza alla Romana
Recept posvećen gurmanima. Kobasicu pečemo unapred a zatim stavljamo na pizzu sa pečenim paprikama koje su prethodno obrađene zajedno sa maslinama. Uz sve to ide Grana Padano za dodatno pojačavanje ukusa.
pročitaj višePiccante
Pizza alla Romana
Još jedan predstavnik ljutih pizza koja svoju ljutinu dobija od halapenjo paprika. Taleđo sir dodajemo kako bi svakom zalogaju dodali bogatiji ukus.
pročitaj više