Iberico Chorizo

Kobasica od najskupljeg svinjskog mesa na svetu

Iberico Chorizo

Ponos španskih kulinara

Verovatno jedna od najčuvenijih suvih kobasica i biser španske kuhinje. Pravljena je od mesa iberijskih svinja, hranjenih žirom, uzgajanih u slobodnom režimu na poljima Andaluzije i Ekstramadure a kasnije sušena u selu Guijuelo.

Idealan odnos masnoće i vezivnog tkiva

Tajna dobrog ukusa ove kobasice se krije u mesu crne iberijske svinje koja zbog svoje specifične ishrane žirom i korenjem postiže idealan odnos masnoće i vezivnog tkiva. U odnosu na običnu svinjetinu cena ovog mesa je 3 puta skuplja i važi za najkvalitetnije svinjsko meso koje možete naći.

Samo naizgled slična Kulenu

Pored mesa, specifična je i dimljena paprika po imenu “Pimenton” koja kobasici daje jarko crvenu boju i pikantan ukus. Po izgledu, Chorizo je lako pomešati je sa domaćim kulenom, međutim, pimenton Chorizu daje potpuno specifičan dimljeno slatko-ljuti ukus.

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica

Iberico Chorizo kobasica