San Daniele

Pršuta koja se pravi 16 meseci

San Daniele

Kraljica pršuti

Svinjska pršuta iz sela San Daniele, regija Friuli, jedna je od najpoznatijih i najkvalitetnijih italijanskih pršuta. Pravi se od svinjskog buta koji se soli i suši na vetru 16 meseci. Karakteriše je aromatičan i sladak ukus kao i oblik gitare.

Svinje na strogoj dijeti

Napravljena je isključivo od svinja određenog starosnog doba, odgajanih u striktno definisanim geografskim oblastima Italije. Svinje se gaje po kontrolisanoj dijeti na bazi mlečnih proteina i kvalitetnih žitarica.

Spoj geografije i gastronomije

Po specifikaciji proizvoda zrenje mesa mora biti isključivo na definisanoj teritoriji mesta San Daniele del Friuli kako bi dobilo sertifikat. Nadmorska visina, hladni vazduh sa Alpa, topao vazduh sa Jadrana kao i obližnja reka Taljamento, stvaraju najsavršenije uslove za prirodno zrenje mesa.

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta

San Daniele pršuta